2017-09-20 @ 18:08:00 / Vardag

Djävulsvarelser och firande

 
Idag var alla barnen lediga från skolan och förskolan då det är en speciell högtid som firas här i södra Thailand. Toy kallade dagen för "Big Buddah Day" men den har säkert något fancy formellt namn som jag inte känner till. Så denna dag räknas som helgdag och alla är lediga från jobben för att åka till templen med mat för att lämna offergåvor och be. Dagen är till för att hedra de som är döda och för att få människor att vara godhjärtade och följa de fem "budorden" inom buddhismen (budorden är: döda ej, ljug ej, var trogen, stjäl ej & berusa dig ej). Om du beter dig dåligt under ditt liv kommer du att hamna i helvetet, därav de djävulsvarelserna som folk gjort och hängt upp runt templen.
 
Förmiddagen spenderades i två tempel, ett i Takua Pa och ett i Khao Lak. I Takua Pa satt vi med under själva gudstjänsten i ca 30 minuter där munkarna predikade/bad. Det är faktiskt kul att vara med på gudstjänsterna för att allt är så annorlunda från Sverige. Känns lite stelt att bara sitta där dock medan alla andra uppslukas helt när de ber. Efter 30 minuter åkte vi till det otroligt fina templet i Khao Lak. Sjukaste byggnaderna jag sett!
 
Därefter hängde vi i Khao Lak på ett kafé och drack gokaffe för att sedan åka tillbaka till barnhemmet. Jag sysslade med allt möjligt på barnhemmet, käkade en brakmiddag, hjälpte till på en engelskalektion, fixade med en cykel och hängde med barnen. Imorgon börjar min helg och det hade varit skönt att ligga på stranden så länge det inte regnar. Vi får se vad som händer!
 
Sa wai dee kha!



Lämna en kommentar?

Namn:
Spara namn?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/URL:

Kommentar: