2015-09-24 @ 15:28:55 / Vardag

Sommar/höst

När jag inte är på föreläsningar eller pluggar för tentan har jag på sista tiden experimenterat i ps. Något som är aktuellt vid denna årstid är att få de där fantastiskt vackra orangea löven förevigade på bild. Jag lyckas aldrig fotografera när höstlöven är som allra finast, antingen har jag ingen fotografering eller blåser löven iväg innan jag väl kommer ut. Så! Nödlösningen är photoshop. Halleluja!

Här nedan har jag två versioner av samma bild, en med gröna löv och en med orange/bruna löv. ↓

 

2015-09-21 @ 21:28:36 / Vardag

Mer dressyr...

 

2015-09-20 @ 00:39:21 / Vardag

Dressyr på Östersund-Frösö RK

Idag var jag som sagt iväg och fotograferade dressyr på ute på Tanne (Östersund-Frösö Ridklubb). Det var skitkallt och blåste nästan storm. Jag som bor i lägenhet på en innergård märker inte blåsten förän jag kommer ut från innergården, alltså klädde jag mig inte i dunjacka (vilket jag borde ha gjort, jag frös ärslet av mig!). Väl på plats fick jag se mestadels finfina ekipage. Det jag fokuserade/tränade på idag var vinklar, just för att få de bästa bilderna. Runt ridbanan var det ett staket som var precis i höjd med mitt ansikte, det resulterade i att jag fick kämpa med att böja mig ner i princip hela tiden. Till min stora lättnad hittade jag en bänk men självklart fick jag då byggnader i bakgrunden, när jag gick runt ridbanan fick jag istället bilar och transporter i bakgrunden vilket var ännu värre.

Inför sista klassen, medelsvår B:4, hittade jag en hyfsat bra plats. Bakgrunden var ok men det blev få bilder på varje ekipage då det inte var så många moment som var riktade mot mig. AJA, färdigklagat! Jag fick några bra bilder och det var jättekul att få kika på lite hästar, har saknat detta!

Catrin Göransson med hennes Cornelia Trams.
 

2015-09-18 @ 23:11:00 / Vardag

Peppar inför morgondagen

Imorgon ska jag fotografera hästar för första gången här i Östersund! Jag ska försöka ta mig till Östersund-Frösö RK och fotografera dressyr... Förhoppningsvis hamnar jag rätt! ;) Tagggggaaaaaa!!!

Här är en bild från senaste dressyrfotograferingen som var på MRF.
 

2015-09-15 @ 01:18:22 / Vardag

Flottrace à la MIUN

I lördags var det dags för sista tävlingen innan nollningen skulle avgöras. Alla program på MIUN hade byggt varsin flotte och på varje flotte skulle det sitta fyra personer redo att paddla. Därefter skulle vi ut i Storsjön och runda en boj. Ja, resultatet vart minst sagt misslyckat vilket ni kan se på bilderna nedan...

Men, inte gjorde det något. Vi socionomnollor har varit så grymt bra under nollningen så självklart tog vi hem hela stora vinsten på finsittningen samma kväll som racet. SÅ JÄVLA UNDERBART! Hela nollningsperioden har varit svinkul, kommer aldrig glömma den.