2015-04-29 @ 17:31:00 / Vardag

Peppar för helgen

Sitter och peppar mig själv för helgen. Det är dags för årets första utomhustävlingar som jag ska fotografera! Jag är nervös för att se hur jag har utvecklats under vintern och jag hoppas att jag inte har "tappat stinget". Jag vill verkligen starta på topp och leverera grymma bilder, vi får se hur det går... 



2015-04-24 @ 21:13:56 / Vardag

Vårblommor

 

2015-04-22 @ 02:04:16 / Vardag

Nattredigering: Dubbelexponering

Leker runt lite i ps och känner på lite dubbelexponeringar! Kreativ på natten är typ min egna slogan. Jag vet inte varför, men det är verkligen min grej. 
Jag började med att välja ut en bild. Det råkade bli en på Johannas snygging Brasse! Sedan tog jag och raderade all bakgrund. Jag tog även bort tyglarna och manen som flög med i vinden. Efter det slängde jag på ett adjustment filter där jag mixtrade lite med kurvorna i bilden. När det var klart valde jag ut bilder som jag sedan blandade ihop med bilden på Brasse, jag testade allt från blommor till rök.

Resultatet tyckte jag vart rätt coolt. Det är en väldigt lätt redigering som inte tar allt för lång tid att göra. Det största arbetet ligger i att radera bakgrunden runt motivet som i detta fall är Brasse, det är ett pillergöra. Ni får avgöra själv vad ni tycker om resultatet! 
 

2015-04-15 @ 22:13:37 / Vardag

Finfina ekipaget



2015-04-12 @ 01:24:02 / Vardag

Kattfotografen har varit i farten

Kattbilder, kattbilder och kattbilder. Märks det att jag gillar katter? Här kommer i alla fall fyra bilder på den sockersöta grabben Totte som jag fotograferade hos Johanna!

 

2015-04-11 @ 02:11:38 / Vardag

Solkatt



2015-04-09 @ 21:29:46 / Vardag

Redigering pågår fortfarande

Har gått runt med dåligt samvete på grund av att jag inte redigerat några bilder. Jag har sååååå många bilder att gå igenom från både gårdagens fotografering samt några från Vendelas fotografering. Igår blev jag dock klar med Fridas bilder!

Jag måste ha blivit drabbad av något virus som gör att jag både har ont i hals och huvud + som grädde på moset mår jag illa. Har i princip bara orkat ligga i sängen med hopp om att ladda batterierna. Var för ett tag sedan iväg till stallet och grejade där och släppte in galna hästar. Jag fick lite extra energi av den turen så nu passar jag på att redigera Johannas bilder.

Det var självklart storm när vi fotograferade. Det blåste utav h-vete och typ 90 % av bilderna blev såhär (jag är bara lite lagom förbannad över vinden):

Hår kombinerat med vind (läs tornado) får 0 av 5 toasters.

MEN! Trots den HEMSKA blåsten fick vi några bra bilder, här kommer tre stycken! ↓


2015-04-08 @ 22:55:15 / Vardag

Redigering pågår!

Sitter nu här och redigerar gårdagens bilder! Av hela processen från förberedelser innan fotograferingen till att jag levererar dem, tar redigeringen allra mest tid och tanke. Här förstärker man hela budskapet med bilderna. Vill jag ha dem vintriga och kalla eller vill jag förmedla värme och en solig dag? Det är allt möjligt som ska fixas. 

Här nedan ser ni en del av redigeringsprocessen. Jag tar bort sådant som är och kan vara störande i bilden. I detta fall är det hästbajs, vissa stenar och hästens smutsiga ben som tar bort fokus från motivet i bilden. Dock måste man göra detta med måtta, för mycket kloning eller misslyckad kloning av bilden kan få den att se tillgjord ut. När jag klonar bilder vill jag absolut inte att det ska se tillgjort ut, det ska vara naturligt och fint.



2015-04-07 @ 15:02:17 / Vardag

Vårfotografering

10 grader varmt och strålande sol. Det var en otroligt härlig dag tills att jag klev utanför huset och insåg att det blåste satan. Drog iväg till Frida med trettioåtta lager kläder och sedan bar det av till Ninjo för fotografering. Såklart kom vi i lä för vinden och solen stekte, det blev supervarmt och samtidigt besteg vi en lång brant backe (läs Mount Everest). Ångrade snabbt mitt val av kläder och dog nästan i värmen. 
 
Lökig som sjutton plåtade jag några bilder på mina älskade vänner. Tur att min ofräschhet (är det ett ord?) inte syntes på bilderna, för att bilderna vart såååå bra om jag får säga det själv. Ninjo uppförde sig prima och Frida satt där och var glad. Solen gick omväxligsvis i moln, men photoshop och camera raw fixde vårkänslorna! Det var en jättetrevlig dag med mina två favoriter som jag inte fotograferat på flera månader, känns dock som flera år. ;)

Imorgon ska jag plåta Johanna och hennes grabb Brasse. Ska bli jättekul! :)
 
Här är tre bilder från fotograferingen! ↓


2015-04-03 @ 21:54:12 / Vardag

Fotosugen

Just nu är jag så otroligt fotosugen! Det kliar i fingrarna. Skulle fotografera min vän Frida på söndag, men det blev inställt. Bläää! I allra värsta fall får jag fotografera några vårblommor som tittat fram (läs: fotografera något väldigt opersonligt och inget man kan jobba med). Anyway, jag ska väl ta och glo på någon tv-serie för att få tiden att rinna iväg.

Glad påsk allesammans!



2015-04-02 @ 13:49:22 / Vardag

Påsklov!

Nu är det påsklov och jag ser fram emot att ha tid till att fotografera! Har dock en stor mängd av körkortsteori att plugga och faser att göra. Man får väl ta och prioritera... ;)

Bjuder på två bilder där modellen är Hedvig. ↓