2015-02-28 @ 21:17:05 / Vardag

Äntligen sportlov!

Nu har jag en ledig vecka framför mig! Gymasiearbetet är inlämnat, sociologiredovisningen är avklarad detsamma gäller svenskatalet och argumentationsanalysen. Huuuur skönt som helst! Ser fram emot en vecka med fotografering och vila.

Jag bjuder på några inte-så-vintriga hästbilder.

 
 

2015-02-23 @ 21:16:48 / Vardag

Tidsfördriv i photoshop

Istället för att göra något vettigt med mitt liv (som t.ex. att plugga) bestämde jag mig för att leka runt lite i ps. Jag tog några bilder från gårdagen och satte igång med ett par på hästen "Nalle". Egentligen heter grabben Cream NCoffee. Bilderna är redan grundredigerade, alltså är det bara själva retuchen som är visad på bilderna.

Här gjorde jag en enklare redigering. Tog bort dyngan på marken och tonade bort smutsen i bortre hagen. Tog även bort staketet i bakgrunden och några smutsfläckar från Nalle.
 
Här gjorde jag lite mer jobb. Tog bort all hästbajs och staket. Jag trollade även bort Risto då jag inte riktigt gillar täcken på hästar när jag fotograferar, det tar bort det "vilda" och naturliga med hästarna, vilket jag vill undvika. Jag tonade ut den nedtrampade snön och lade på ett 'Gradient Layer' i det högra hörnet för att få en känsla av att solen ligger på. Till sist lade jag på lite extra vitt i de nedre kanterna som får en att genast fokusera på hästen, inte spåren av andra hästar.
 
Det var så jag tänkte när jag redigerade bilderna!

2015-02-22 @ 18:57:00 / Fotografering

Svart katt

 
 
Idag när jag var i stallet passade jag på att plåta stallkatten Vilma. Åh vad jag älskar denna katt, hon är så otroligt snäll och mysig. ♥
 
Myran förvånade mig idag när hon var rädd för allt möjligt. Jag hade hoppats på en lugn och fin ridtur i det härliga vädret, men nej. Myris hade nerverna på utsidan och blev rädd för bland annat bäckar, framtinat gräs, utemöbler och en hund. Lyckades dock mot all förmodan hålla mig kvar på hennes rygg! I vanliga fall brukar hon endast hoppa till, men utemöblerna var så pass farliga så hon skulle springa ifrån dem. När vi kom hem var hon svettig av den händelserika färden.
 
Imorgon hoppas jag på att damen har lugnat ner sig lite så vi kan jobba efter vägen.
 

2015-02-21 @ 00:16:00 / Fotografering

I need a litte sunshine

 
 
Tre smygtittar från dagens fotografering. Dagens fotomodeller var Elin och Buick, fler bilder kommer!
 

2015-02-19 @ 18:36:00 / Vardag

Inför studenten

 
Idag fick jag och resten min klass äntligen våra studentprylar! Jag ser på studenten med skräckblandad förtjusning. Samtidigt som det ska bli skönt att slippa gymnasiet är det också osäkert med hur jag ska göra efter studenten. Vad kommer hända? Ska jag fortsätta plugga? Ska jag starta upp Joskab Foto som enskild firma? Eller ska jag åka utomlands och upptäcka världen? Många frågor är det och förhoppningsvis kommer de att besvaras inom kort, annars kommer jag få ett nervsammanbrott... ;)
 

2015-02-18 @ 18:02:00 / Fotografering

Söta kusin

 
 
Har i princip noll motivation för något i livet just nu, det ska vara fotografering och hästar som är det enda. Försöker tänka positivt och se ljuset i tunneln, även om det är svart som natten. 
 
Anyhow, jag bjuder på några bilder på min kusinvitamin Herman. En riktig energiknippe som i princip aldrig sitter stilla. Jag har så många bra bilder på denna pojk att jag inte vet vad jag ska göra med dem. ;)
 

2015-02-17 @ 17:14:58 / Vardag

Svart springare




2015-02-15 @ 21:09:00 / Fotografering

Bakom tallen

 
 

2015-02-14 @ 22:26:00 / Fotografering

Kattlycka

 
 
 
Här är min kära vän Johannas katt. Namnet på denna lilla rackare är Melvin och han är sockersöt! Han var lite rädd för kameran och sprang snabbt undan efter ett par bilder. Jag är inte säker på hans ålder, men det kan vara lite läskigt i ung ålder med kameror som klickar konstigt... : )
 
För övrigt älskar jag katter, de är så otroligt fina och (för det mesta) sociala varelser. Så hästar är minsann inte det enda jag fotograferar!
 

2015-02-13 @ 21:30:53 / Vardag

Älskade häst

 
Hittade några bilder från november som jag totalt glömt bort. Hade ett fotojobb dagen efter och dessa bilder blev det aldrig något av. Men oj så fin min lilla favorit är, älskade häst. Trots alla rebelliska upptåg, omkullkastade skottkärror och dåliga dagar så är hon, och kommer alltid finnas, i mitt hjärta! ♥
 
Myris och jag har haft en fantastisk resa hittills och jag hoppas på en lång fortsatt resa. 


2015-02-10 @ 00:43:42 / Vardag

Friesern Rocco

 
 
Bjuder på några bilder från senaste Jennelie-fotograferingen. Här är hon och hennes vackra springare Rocco. Denna dag då jag åkte för att fotografera henne, var det -16 grader, inte direkt jätteskönt men det fick en läcker effekt med Roccos andedräkt som blev snarlik rök. Vi fick fantastiska bilder och Jennelie blev nöjd. 
 
Det är alltid kul att fotografera detta ekipage, dem blir alltid fina på bild! :)
 

2015-02-08 @ 14:51:00 / Vardag

Soft light

 Nikkor 50mm f/1.8
 
Denna snygging heter Cavelerist men kallas för Risto. Han är nykomling till stallet och ägaren är Anna Eriksson. En riktig fotolus som kommer fram direkt och ska kika på kameran med öronen spetsade. Superskoj!
 
Jag var till stallet igår när det stormade hejvilt. Myris fick vila då jag vet hur hon blir när man drar ut henne i diverse stormar... Det brukar sluta med omkullrivna skottkärror och hästskit på stallgången. Men varför ska man ge sig ut om varken hästen eller ryttaren tycker det är kul med storm? Jag tycker att det ska vara roligt för hästen att rida ut/jobba, annars förfaller hela idén enligt mig!