2015-11-24 @ 01:24:39 / Vardag

Avklarad tenta

Fick idag reda på resultatet på den tenta som jag gjorde för ca två veckor sedan. Jag klarade den! Wohooo!
 
Idag var jag på skolan i tjugo minuterdå vi hade tentaåterkoppling, alltså vi gick igenom frågor och rätta svar. Sedan traskade jag till affären och handlade lite mat. Då jag sov ca 4 timmar i natt var jag trött när jag kom hem vilket resulterade i att jag som från 16-20... och självklart glömde jag att jag hade tvättid då. TJOHO!

Imorgon blir det en heldag på universitetet, fyra timmar med föreläsningar och efter det blir det grupparbete. Dags att duscha och sedan hoppa i sängs. Godnatt!

 

2015-11-23 @ 01:49:34 / Vardag

Vägrar sova

Sitter och gör allt möjligt förutom att sova. Sova = nästa dag = föreläsning. Har noll pluggmotivation just nu och vill bara fotografera. Är samtidigt för mesig för att ta tag i lite "marknadsförning" av mig själv. Jag är helt enkelt för bekväm, lat med ett annat ord. 
 
Ska ändå försöka göra något produktivt eller tackla sängen. Vad jag gör återstår att se.

 

2015-11-17 @ 02:21:59 / Vardag

♥ Saknad vän ♥



2015-11-16 @ 02:01:33 / Vardag

Hoppla

Fick för mig att göra en animation såhär på kvällskvisten. Blev på Olivia och Niwa när den sistnämnde bestämde sig för att det var nog med att vara stillastående modell.

 

2015-11-14 @ 02:46:13 / Vardag

Myskväll

Mina vänner har just dragit hem efter en väldigt mysig kväll som startade med god mat på en indisk restaurang. Efter det gick vi och kikade på senaste James Bond-filmen Spectre på Biostaden. Filmen var väl inte direkt superbra, men det var härligt att köpa popcorn och dricka för att sedan mysa ner sig i en biosalong. Sedan gick vi hem till mig och pratade om allt möjligt och spelade kort. Mysigt värre!
 
Annars har jag haft låååång sovmorgon och spederat hela dagen i tvättstugan. Jag börjar få lite fotograferingsabstinens och måste göra något åt det. Kanske kan få till någon fotografering när jag åker till Sundsvall nästa vecka.
 
Ha en finfin helg hörrni!
 
 

2015-11-10 @ 23:27:22 / Vardag

Vila

Otroligt slut i huvudet för tillfället. Känner att jag inte fått ordentligt med sömn på senaste tiden = orkar inte göra något. Ska försöka få bättre sömn nu och försöka ta tag i kurslitteraturen.
 
Imorgon har jag ingen föreläsning och då ska jag handla, städa och plugga. Förhoppningsvis är det hyfsat bra väder så jag kan ta en promenixare. Med det sagt säger jag godnatt och bjuder på en bild från bättre tider.

 

2015-11-06 @ 02:35:31 / Vardag

Redigering på olika plan

Sitter bänkad med redigering just nu, mycket ska göras! När jag har suttit i ca två-tre timmar och redigerat hästbilder blir jag oftast less och börjar redigera annat, bara för att få hjärnan att vakna upp. Det är även när jag tagit avbrott från redigeringen och kommer tillbaka till photoshop som jag upptäcker saker som jag vill förändra. Med andra ord är det väldigt givande att bara ta en paus och göra något annat ibland. 
 
Det var inte förrän i måndags jag fick en liten "wake-up call" när jag pratade med min vän Paula, som är helt främmande för fotovärlden. Jag pratade lite generellt om vad jag skulle göra när jag kom hem som hon frågade "hur mycket tid går det åt till att redigera en bild?". Svaret på den frågan är ju inte självklar, det tar olika tid för olika bilder. En bild kanske är fotograferad under bra förhållanden då inget behöver "korrigeras" och endast kontrast, toner och ljus behöver justeras. En sådan bild tar ungefär 15 minuter för mig att redigera, jag är perfektionist och återkommer ofta senare till de bilder jag redan redigerat, just för att få den så bra som möjligt. Då kan ni tänka er hur lång tid det tar att redigera en bild som har blivit fotograferad under dåliga förhållanden (exempelvis väldigt starkt motljus eller stora störningsmoment i bakgrunden), det tar lååång tid. Med andra ord lägger jag ner otroligt många timmar på att redigera mina bilder, det är såklart roligt men det sliter! (Detta är en av anledningarna till varför fotografer vill att kunder ska hänvisa till fotografen vid spridning på sociala medier. Även vattenstämpeln som är på många bilder har fått sin födsel bland annat pga detta. Det är dock en annan fråga och diskussion.)
 
Tanken var inte att jag skulle skriva så här mycket... Oups. Men, detta är den tid på dygnet jag är mest kreativ och tankspridd. Dock är jag väldigt trött just nu och det är möjligt att mitt inlägg är kaos, ändrar/tar bort detta imorgon i så fall! Tanken var att slänga upp en före- och efterbild som jag redigerade när jag "vilade" från min hästredigering. Enjoy!
 
 

2015-11-03 @ 23:16:05 / Vardag

Fotografering: Olivia och Niwa

Här kommer ett inlägg angående fotograferingen som jag hade med Olivia och Niwa i helgen. Jag hade även en fotoassistent vid namnet Julia. Tack för hjälpen och sällskapet Jullan! :)

Olivia, Julia, Niwa och jag traskade iväg till en sjö där vi först började ta lite bilder. Sedan gick vi till ett fält där det låg fina orangea löv på marken. Det var synd att fotograferingen skedde nu och inte för två-tre veckor sedan, då hade vi haft fullt med vackra löv i träden. Men, bilderna blev jättebra ändå (hade ju så duktiga modeller) och det ska bli spännande att se hur jag kan använda mina photoshopkunskaper på bästa sätt för att få till de perfekta bilderna. Här kommer dock två bilder från fotograferingen. ↓

 

2015-11-02 @ 23:22:36 / Vardag

Lugnt vatten

I torsdags skrev jag min första tenta här i Östersund. Svårt att säga om det gick bra eller inte men jag är positiv och hoppas verkligen att det går vägen! Lite klurigt med omvända frågor och såklart vart det nästan enbart frågor som jag inte pluggat mycket på. Frågorna berörde mest det jag hade i bakhuvudet från de allra första föreläsningarna. Menmen, jag kör på en positiv inställning! ;)
 
I helgen var jag på besök i Sundsvall och kurerade mig efter en period med mycket plugg. Blev serverad med lyxig mat, fy vad gott det är med mat som är serverad framför näsan på en! Blir att jag uppskattar det extra mycket nu när jag bor ensam. Det är ett riktigt lyxliv att bo hemma! Annars har jag tagit det lugnt och filosoferat med Jullan, fotograferat Olivia och Niwa (vilket var jättekul!) samt bara mått gott hemma med familjen.
 
Nu är jag helt enkelt inne i en lugn period, kom hem från Sundsvall igår natt och idag påbörjade vi ett nytt moment i skolan. Lugnt och skönt. Tyvärr kommer denna lugna fas endast vara till på fredag då ett grupparbete sätter igång. Så nu passar jag på att ladda batterierna och redigerar bilder. Ett inlägg om helgens fotografering kommer nog imorgon!

Här är en sneakpeek från helgens äventyr i Matfors med fina Olivia och Niwa! ↓