2015-05-23 @ 18:13:54 / Vardag

Syster

 

2015-05-19 @ 00:22:57 / Vardag

Hästpuss

Jag kände mig lite wild and crazy och gjorde en gif med några bilder som jag tog på Johanna & Brasse. Dessa två tar priset för sötaste (och bästa) par! 

Myran var hemsk idag. Hon får ibland ett släng av trotsålder, japp, en 17-årig nordis beter sig som en 4-åring. Hon var rädd för allt möjligt! Hon sprätte till för exempelvis en gran, en vattenpöl och en tom hage. Vi fick i alla fall till en fin sträcka med trav idag, hon accepterade tempot och hade en trevlig bakbensaktivitet. Dock när vi kom hem och jag skulle släppa ut odjuret i hagen fick Myris för sig att inte gå in och sprang istället in i paddocken. Väl i paddocken sprang hon ett varv, bajsade värsta högen längst bort i paddocken, sprang minst fem varv runt mig när jag försökte fånga henne. LYCKAT!



2015-05-16 @ 17:51:00 / Vardag

Kattjakt

Jag hittade en liten katt vid namnet Melvin under en buske som jag självklart fotograferade. Här är resultatet!

 
 

2015-05-14 @ 23:28:09 / Vardag

Underbar ridtur

Idag var jag och Myris ut på en otroligt härlig ridtur. Solen sken, fåglarna kvittrade och det var grönt på fälten. Jag har märkt på fröken Nordsvensk att hon har blivit mer stressad och fått det svårt att slappna av nu när en unghäst härjar runt i hagen. Myran blir konstant jagad av Risto (den nya hästen) och hon kan bara slappna av någorlunda när han är ute på ridtur, när Myran är ute med mig eller när hon står i boxen under natten. Det känns riktigt tråkigt att det är så.

Idag när vi red ut hade jag ett enda mål: att slappna av. Så vi tog en skrittur på lång tygel och lite avslappnat jogg i några minuter. Resultatet vart jättebra, Myris traskade på i lagom takt, lyssnade på fågelkvitter och verkligen kopplade bort all stress från hagen. Vi lyckades också riktigt bra med jogget då hon inte stressade upp sig som hon ibland kan göra. Vi mötte på sju personer med hundar, två barn som kastade boll mellan varandra och två galna valacker som sprang bredvid i en hage. Jag måste bara säga att jag är imponerad över hur bra Myran hanterade alla "hinder", hon hoppade bara till två eller tre gånger. Nu snackar vi framsteg!

Hon slutar aldrig att överraska mig, den där inte-så-lilla nordsvensken. Jag har garanterat världens bästa medryttarhäst!

 

2015-05-11 @ 23:24:30 / Vardag

Islandshäst + regn

Om ni inte har märkt det än så upplyser jag er om att jag älskar bilder på högkant. Just saying! ;)

Just nu sitter jag och har redigerat lite bilder. Har levererat bilder åt en tjej som rider på Wången och skickat iväg prislista till en annan kund. Det går bra nu. Fick även mycket gjort på skolan idag, hade redovisning av en uppgift i kommunikationskursen också har jag fått både lite engelska och sociologi gjort. Trots att jag borde ha gjort privatjuridik idag, går jag och lägger mig nu med gott samvete. Godnatt!



2015-05-08 @ 21:45:33 / Vardag

Hopphäst

 

2015-05-07 @ 21:47:27 / Vardag

Utlandsresa!

Idag var jag och mina vänner impulsiva då vi bokade en sista minuten-resa till Kreta. Vi kommer alltså att bege ner till Gerani som ligger på Chaniakusten den 28:e maj! Jag är så sjukt pepp och glad över att vi bestämde oss för att åka. Vi kommer att ha jätteroligt och jag kommer få fotografera i massor! Jag har nog inte riktigt fattat att vi ska åka än, hihi... :-)

Just nu har jag FULLT UPP med redigering av bilder och skolarbete. Känner mig överväldigad av sysslor som ska göras och jag är så trött att jag bara vill slänga mig i sängen. Men, det är mycket som ska göras och jag blir nog uppe till minst 01:00.

Jag bjuder på en bild från senaste islandsfotograferingen! ↓
 

2015-05-03 @ 13:59:15 / Vardag

Grym förmiddag

Kom just hem från hopptävlingen i Njurunda som Johanna och Brasse var med i. Det gick superbra för dem och det var jättekul att se på! Tyvärr vart det ett nedslag men det var betydelselöst då båda briljerade och hade (antagligen) kul ute på banan. Nu blir det till att redigera en massa bilder från gårdagen och idag. Jag lär sitta här till 00:00...

Här kommer två bilder på bästa (och snyggaste) ekipaget! ↓



2015-05-03 @ 03:27:14 / Vardag

Behind the scenes

Det är sent och jag borde verkligen sova, men jag har ca 3000 bilder att föra över till datorn från kameran. Jag skämtar inte ens. Det kommer säkert ta 20-30 minuter att föra över alla bilder... Jag får skylla mig själv just för att jag fotograferar så mycket. Aja, jag lever i alla fall efter detta: "You only regret the things you didn't do".

Jag berättar mer om dagens tävling lite senare, nu får ni nöja er med två bilder från framridningen.



2015-05-02 @ 03:00:26 / Vardag

Nattredigering: Svartvitt i Camera Raw

Jag kände för att vara lite kreativ och tog fram två bilder på katten Totte. Slängde in bilden i Camera Raw och ökade clarity väldigt mycket och drog sedan ner saturation och vibrance till lägsta värdet. Lekte sedan med shadows och highlights för att få fram resultatet nedan. Sedan satt jag och funderade på hur min vattenstämpel ska se ut, kom fram till det som syns på bilderna. Jag är inte riktigt nöjd med den... Så vi får se hur den förändras framöver, hehe. ;)

Jag borde verkligen ligga och sova nu med tanke på att jag ska upp och fotografera islandstävling klockan 9:30. Menmen! Jag har lite att göra innan jag hoppar ner i sängen. Måste ladda kamerabatterierna, bädda rent i sängen och packa kameraväskan. Ber till alla möjliga vädergudar att det blir bra väder imorgon: JAG VILL INTE HA REGN!