2017-09-11 @ 20:41:00 / Vardag

"Bad police" & hundbegravning

Bilder från dagens konstlektion på en skola i Khao Lak. 
 
Vilken dag det har varit! Det började redan på morgonen när Toy hämtade upp mig på hotellet. Vi hade åkt några kilometer och då märkte vi att polisen hade en kontroll av alla fordon som åkte in i Takua Pa. Väl framme stoppade polisen oss och pekade mot sidan av vägen. Vi parkerade vid vägkanten och polisen bad om Toys körkort. Det tog några minuter innan han tog fram ett formulär som han började fylla i. Då det visade sig att Toys bil saknade en klisterlapp på framrutan som ska vara något slags registreringsbevis gav han boten till Toy och behöll hennes körkort. Boten var på 300 baht vilket motsvarar ca 70 kr, ingen big deal för oss i Sverige men för thailändarna är det en hel del pengar då exempelvis en lunch här går på 40 baht = 10 kr. På grund av poliskontrollen blev vi sena till skolan och Toy var inte så speciellt glad... Jag tror hon sa "bad police" 10 gånger under bilfärden till barnhemmet. ;)
 
Väl framme på barnhemmet blev det inte mycket bättre. Som att det inte var nog med att vi fick böter av polisen såg vi att en av Toys hundar på barnhemmet hade gått bort under natten. Det var Toys äldsta och käraste hund som hade somnat in. När det vart dags för begravning fick vi hjälp av barnen att gräva medan Toy och jag samlade ihop blommor samt bar hunden till graven. Ni skulle ha sett hur många fästingar som hade letat sig till stället där hunden låg. Så sjuuuukt vidrigt! Det var minst 20 fästingar som kröp runt hunden och jag vill inte ens tänka på hur många som satt på henne. 
 
Så det har varit en sorglig och trist dag för oss här. Min engelsklektion idag gick för övrigt bra och efter den åkte vi till polisstationen för att betala boten och få tillbaka Toys körkort. Polisen här beslagtar körkortet för att se till att ägaren till körkortet verkligen åker till polisstationen och betalar sin böter. Nu ska jag förbereda lite för morgondagens lektion och sedan är det dags att sova!
 
Sa wai dee kha!



Lämna en kommentar?

Namn:
Spara namn?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/URL:

Kommentar: